fbpx
 

Daniel Johansson

Daniel Johansson
Kontakta tränaren:

Om tränaren

Under många år tävlade och elitsatsade jag inom kampsporten Taekwon-Do ITF. En av mina instruktörer började med CrossFit och införde det på våra fysträningar på klubben. Vi förstod inte vad vi höll på med, men träningen gav resultat i ringen då vi orkade mer en motståndarna. Blev mer explosiva, och lämnade alltid efter sig en blandad känsla av nära döden-upplevelse och hunger efter mer.

Sommaren 2012 klev jag in på CrossFit Nordic i Stockholm för första gången. Där kombinerade jag CrossFiten med Taekwon-Do’n under mina 5-åriga studier till naprapat.

Som legitimerad vårdgivare arbetar jag dagligen med smärta i rörelseapparaten hos människor, vilket har fått mig att inse hur fantastisk kroppen är på att läka sig själv. 

Vi är skapta för rörelse! Människan blir sjuk, skadad,deprimerad och immobil om kroppen och hjärnan inte får den stimuli den behöver allra mest –ATT RÖRA PÅ SIG! 

Jag coachar för att det ger mig så otroligt mycket glädje och energi att se andra människor lyckas. Jag har även en stark tro i att vi tillsammans, genom den här typen av träning, kommer påverka samhällets syn på rörelse och förändra den allt mer nedåtgående spiralen av det som idag börjar bli vår största folksjukdom -Stillasittandet.

Utbildningar:

– 5-årig Doktorsutbildning i Naprapati
– CrossFit level 1
– Eleiko Strength Coach level 1
– Flera vidareutbildningar som instruktör inom Svenska Internationella Taekwon-Do Förbundet